Related Posts with Thumbnails

Get Ligaen 2010 - Hvem vinner og hvem tar poengligaen?

Aldri har det vært mer aktivitet i "silly season" i norsk hockey, dette er min vurdering av lagene:

1. Lørenskog: Har det desidert beste laget på papiret. Så kan man jo komme å si at de ikke er samspilte osv. men det er massevis av gamle relasjoner her, å nevne at man kan sette sammen et par Vål'enga rekker vet alle de kan, i tillegg kjenner Stubdal mesteparten av gutta fra før. I tillegg har utlendingene dems (Koivu og Kuuisto) erfaring fra Get ligaen. Jeg tror at i en lang serie vil dette laget vise alle andre nese og ta gullet. Et lite spørsmålstegn ved keeper Lars Haugen. Ser også noe tynt ut på backsiden. Jacobsen, Koivu - L.Spets - A. Fredriksen - Kuusisto mulig førsterekke? Og med en sånn rekke pluss påfyll i Knut Henrik Spets, Kenneth Larsen og Mats Frøshaug bakfra skal det være nok til å vinne seriegull i Get ligaen 2010. Så får vi bare håpe at Lørenskog Ishall ikke blir årets tammeste i år igjen... tror nok en del får litt bismak av suksessen når man vet at halvparten av laget var i enga for 2 år siden.

2. Sparta Warriors: Fjorårets sølvvinnere og semifinalist er heller styrket enn svekket fra fjoråret. Robin Dalhstrøm og Patrick Andre Bowim er spennende tilvekster. Men gått mye i samma malinga i Sarspborg nå. Etter min mening trenger de et friskt pust i form av ny trener. Sjur Robert Nilsen har klare mangler som trener og person. Et uttrykk for dette er utfrysningen av Dag Morten Wehn ifjor. Vil nok dra mest publikum i år også, men det holder nok verken helt opp i verken serie eller NM denne sesongen heller. Et nesten lag?

3. Stavanger Oilers: NM vinnerne fra ifjor har beholdt kjernen i laget. Derimot er Robert Bina borte og uten han hadde de ikke vunnet NM ifjor. Har en av de beste trenerne i Petter Thoresen som vil sikre laget ny medalje.

4. Vålerenga: Defensivt ikke veldig svekket, offensivt radikalt svekket! Mistet 4 landslagsspillere, hvorav 3 til Lørenskog, noe de absolutt vil merke. Godkjent innsats i European Trophy hvor Mark McCutheon gjorde mye poeng. Har massevis av sultne unggutter, Hesler, Roselli Olsen og Næsgård kan få sitt store gjennombrudd denne sesongen. Samtidig som ass. coach Rob Dorochuk har gode kontakter i Canada hvis det skulle butte på i starten av sesongen. Synd for VIF at Stene ikke lenger befinner seg i Oslo. Også klønete å miste stortalentet Nicolay Bryhnisveen til Lørenskog.

5. Lillehamar: Fine signeringer i Evan Cheverie og Justin Bostrom. Tor Nilsen har fått jobbet med laget over en del år og vil som ifjor være med i kampen om å komme blant de 4 beste. Imotsetning til VIF, sterkere offensivt enn defensivt.

6. Storhamar Dragons: En gammel storhet som er på vei nedover. Trist å se hvordan denne engang stolte klubben har blitt til en klubb uten sjel,vinnerkultur og supportere. Mistet Ruben Smith og Eerikki Koivu, noe som vil føre til mange flere baklengs. Har riktig nok skaffet seg litt offensivt skyts i Christian Larrive og årets Ironman Fredrik Lystad Jacobsen som vil bedre 8.plassen fra ifjor til 6.plass i år. Men jeg tror sjansen får 8-9 plass er større enn sjansen for 5.plass !

7. Rosenborg: Genial signering av Ruben Smith. Også hentet Inge Stokvik og Dag Morten Wehn, to sultne spillere som vil gjøre godt fra seg. Ellers mange usikre kort, men jeg lar tvilen komme dem til gode. Så forøvrig noen kamper i 1.div av dem ifjor og jeg må si det er bra for norsk hockey at de kommer opp, mye bedre stemning i Leangen Ishall ifjor enn f.eks var i OL amfien på hamar.

8. Stjernen: Ser tynt ut og jeg er usikker på hvilken kompetanse treneren har. Ser ut som det laget som var middelhavsfarer for noen år siden, men nå uten en ordentlig første rekke. Mye press på Henrik Höglund sine skuldre.

9. Frisk/Asker: Mye unggutter her som kommer til å få sin get debut. Mye som ikke holder mål også. Mikael Dokken er ingen Get spiller f.eks. Rene Corbet og Fontaine er gode spillere, men trenger en skikkelig okse. Vil kjempe med Stjernen og muligens usikre Rosenborg om sluttspillplass denne sesongen.

10. Manglerud/Star: Sliter økonomisk og sportslig har de mistet Justin Bostrom til Lillehamar. Vil basere seg på mye ungt kjøtt denne sesongen. Har en 17 åring og en 18 åring imål, og en snitt alder på under 22 ellers i troppen. Kun en spiller over 30! Skal være fornøyd om de ikke blir begjært konkurs i løpet av sesongen.

POENGLIGAEN:

1. Knut Henrik Spets: Fantastisk offensiv spller, garantist for mye poeng hvis han holder seg skadefri og blir satt i en passende rekke. Både tilrettelegger og målscorer. Sikkert mange fra Lørenskog som vil være i toppen, men jeg velger å ikke ta med mer enn en spiller fra hvert lag. Hvordan Lørenskog setter opp powerplayet sitt blir avgjørende for hvem av stjernene deres som kan gå helt til topp i poengligaen.

2. Jonas Solberg Andersen: PP kommer til å bli bygd rundt han og han kommer til spille mer enn stjernene i Lørenskog.

3. Mark McCutcheon: Har ikke sett han i aksjon, men virker å være en notorisk poengjeger og ble lagt merke til i ET kampene. Vil spille mye.

4. Justin Bostrom: Gjorde haugevis av poeng i et svakt MS lag ifjor. I år vil han spille i et mye bedre lag og det lukter superekke med Bostrom i spissen i Kristins Hall.

5. Rene Corbèt: Fått et bedre treningsgrunnlag nå og vil plukke poeng jevnt og trutt i et lag hvor han vil være fus i alt.

Get-ligaen kan du følge på tv2sport hver tirsdag.

 

4 kommentarer

KB

18.sep.2010 kl.14:00

Ha en strålende lørdag! Om du vil vinne solpass fra brun og blid kan du trykke på linken helt til høyre på bloggen min og melde deg på konkurransen :-)

Anonym

18.sep.2010 kl.14:14

Håper vif rykker ned

Sportsmenn :-)

18.sep.2010 kl.18:57

Spennende tips :)!

Johnny B. Good

19.sep.2010 kl.15:35

Godt å se at det er andre hockeyfolk på blogg.no, selv om listen din er totalt feil :oP

Skriv en ny kommentar

Meninger om Sport

Meninger om Sport

0, Oslo

Blogg om sport som vil reflektere over aktuelle temaer innenfor ulike idretter. Kontakt? meningeromsport@live.no Twitter? http://twitter.com/MeningerOmSport

Related Posts with Thumbnails

Kategorier

Arkiv

hits